Verkendagen

Als je interesse hebt in pionieren, dan is de verkendag iets voor jou.

Ben je benieuwd naar wat pionieren is? Of loop je met ideeën rond om te gaan pionieren? Dan is een verkendag iets voor jou! Op een verkendag pionieren wordt je breed geïnformeerd over pionieren: Je krijgt een overzicht van de laatste ontwikkelingen op pioniersgebied, er wordt uitgelegd wat pionieren wel en niet is en je krijgt informatie over hoe je zelf zou kunnen beginnen.

Op een verkendag is ook altijd een pionier aanwezig die iets vertelt over zijn of haar pioniersplek. Zo krijg je meteen een beeld van hoe pionieren er in de praktijk uit ziet. Uiteraard is er ook de gelegenheid tot het stellen van vragen aan de pionier.

shutterstock_731046109

Een regionale verkendag kent altijd een middag- en een avondprogramma. Het middagprogramma is bedoeld voor de betaalde krachten in de kerk: predikanten, kerkelijk werkers, jeugdwerkers etc. Het avondprogramma is voor kerkenraadsleden en geïnteresseerde gemeenteleden.

Online verkendagen

In het najaar van 2020 organiseren we in verband met corona een aantal online verkendagen. Drie van de verkendagen zijn algemeen van karakter. Daarnaast is er een verkendag waar er in het bijzonder aandacht wordt gegeven aan ‘ruimzinnig’ pionieren. Deze sessie wordt begeleid door startbegeleider Jeannet van Doorn van ‘Op Goed Gerucht’. Ook is er een verkendag waar in het bijzonder aandacht wordt gegeven aan de startbegeleiding door de IZB. Deze sessie wordt begeleid door Henk Boerman van de IZB.

Hieronder vindt je een overzicht met de data en een link waarmee je je aan kunt melden. Wanneer je je aanmeldt ontvang je een week van te voren een link voor de digitale bijeenkomst.

  • Op woensdag 28 oktober is er een online verkendag met medewerking van Joost van der Spek, pionier van pioniersplek Boeiend!.
  • Op dinsdag 3 november is er een online verkendag verzorgd door onze samenwerkingspartner Op Goed Gerucht. Naast startbegeleider Jeannet van Doorn, verleend Erik-Jan Tillema van pioniersplek Zinvol Zijpe medewerking.
  • Op dinsdag 10 november is er een online verkendag met medewerking van Louise den Hoed, pionier van pioniersplek Licht delen.
  • Op donderdag 19 november is er een online verkendag met medewerking van Rob van Mourik, pionier van pioniersplek Kliederkerk Spijkenisse.
  • Op maandag 23 november is er een online verkendag verzorgd door onze samenwerkingspartner de IZB. Naast start- en pionierbegeleider Henk Boerman, verleend Martijn de Jong van pioniersplek Geloven in Spangen medewerking.

Alle online verkendagen bestaan uit een middagsessie van 16.00 tot 17.00 voor predikanten en kerkelijk werkers, en een avondsessie van 20.00 tot 21.00 voor geïnteresseerde kerkenraadsleden en gemeenteleden.

Meld je uiterlijk één week van te voren aan voor één van deze online verkendagen. Dat kun je hier doen.

Mocht je meer willen weten over de verkendagen, of meer informatie willen over pionieren, neem dan gerust contact op met Erik Verwoerd. Mail hiervoor naar e.verwoerd@protestantsekerk.nl of bel naar 06-15908550.