Kloosterwelle, Noordwelle

Monastiek pionieren in Zeeland

Monastiek pionieren in Noordwelle: een retraitedag met het pioniersteam en bezoekers uit de omgeving. Een dag vol stilte, bezinning, gesprek, ontmoeting en vieringen.

In stilte tot bloei komen

De pioniersplek Kloosterwelle richt zich op zinzoekers uit Noordwelle en omgeving. Maar ook op mensen op vakantie. De pioniersplek ligt op een toeristisch eiland. In de zomer komen veel gasten en Kloosterwelle ontvangt hen graag.  Het dorp zelf heeft 300 inwoners en ligt midden tussen de weilanden. Elementen uit de kloostertraditie krijgen hier een plek. Zo is er vier keer per jaar een retraitedag en is er elke week een vesper met aansluitend een maaltijd. Het is een plek waar zowel mensen van buiten de kerk een plek vinden als mensen die de kerk verlaten hebben.

Liesbeth Franken: “Naast het pioniersteam hebben we een vaste groep. Het is een hele kleine groep, maar dat vinden niet erg. Het gaat niet om groots en spectaculair. Daar is het karakter van ons werk niet naar, het is werk dat tot bloei komt in stilte. Blijf je authentieke zelf, blijf waarachtig in wat je wil.”


www.kloosterwelle.nl