Kliederkerk Spijkenisse

Samen ontdekken, samen vieren en samen eten

Kliederkerk Spijkenisse is een missionair project waarbij de kerkelijke gemeente gezinnen, kinderen in de wijk wil bereiken. Het programma van Kliederkerk is eigenlijk heel simpel en kent drie waarden:

  • Samen ontdekken: Verven, kliederen, met waterpistolen schieten, kleuren, knutselen en spelen, Op allerlei manieren het Bijbelverhaal ontdekken.
  • Samen vieren: Het Bijbel verhaal wordt verteld, we zingen en we bidden. Een vrolijke miniviering tijdens de Kliederkerk
  • Samen eten: Er is een lekkere maaltijd, om samen op te eten. Met leuke gesprekken aan tafel en lekker drinken natuurlijk. Een mooie kans om te bespreken hoe je het vond.

Bezoeker van de Kliederkerk: “Ik ben hier vooral voor de sociale contacten en omdat mijn vrouw en dochter het hier geweldig naar de zin hebben. Ik heb eigenlijk het idee dat de gewone kerk een beetje te serieus is, zeker voor de kleintjes. En de Kliederkerk is wat speelser.”

Pionier Rob van Mourik: “Als we een hele Kliederkerkdag erop hebben zitten dan word ik het meest blij als we, samen gegeten hebben en als er mooie gesprekken zijn geweest. Soms komt er een enkeling naar je toe die een vraag of een mooie opmerking heeft, die misschien iets gevoeld heeft en dat je dan merk je dat ze steeds een stukje dichter bij Jezus mogen komen. Dat maakt voor mij een dag prachtig.”

www.kliederkerkspijkenisse.nl