Het Badhuis, Zwijndrecht

Een huiskamer voor de buurt

Sinds maart 2013 is Het Badhuis in Zwijndrecht heropend. Door bezuinigingen vanuit de burgerlijke gemeente was het gebouw gesloten. De kerk wilde iets betekenen voor bewoners in de buurt. Het Badhuis bleek een uitgelezen kans. 

Heleboel vrijheid

In Het Badhuis wordt samengewerkt met verschillende organisaties, zoals Stichting Welzijn Ouderen en het wijkplatform. Pionier en chocolatier Peter Huijser wil in het Badhuis graag een huiskamer voor de buurt creëren. Zo worden er buurtmaaltijden, kinderclubs en computercursussen georganiseerd. Ook wordt het gebouw gebruikt voor een sjoelcompetitie en door de linedance-vereniging. Rond deze activiteiten ontstaan mooie gesprekken en ontmoetingen. Mensen delen hun leven met elkaar en zorgen voor elkaar. Ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in het christelijk geloof zijn er mogelijkheden om het geloof te verkennen.

Bezoekster van Het Badhuis: “Hetgeen wat hier zo goed is, is dat het geloof er is. Maar het speelt geen grote rol dat je bij de kerk moet zijn om hier te komen. Dat geeft een heleboel vrijheid.”

www.hetbadhuis-zwijndrecht.nl