Pionierstraining 5 juni

Meld je nu aan!

Tijdens de tweedaagse pionierstrainingen ontmoeten pioniersteams uit heel Nederland elkaar. Er zijn workshops en vieringen, en er is ruimte voor gesprekken binnen je team en met anderen. Een mooie tijd voor inspiratie, leren en ontmoeting.

De training is zo ingericht dat je deze online vanuit je eigen huis kan volgen. Mochten de komende maanden de corona maatregelen versoepelen, dan kijken we of jullie samen als team vanuit één locatie de training kunnen volgen. 

We begrijpen dat alleen vanuit huis best een uitdaging is. Om veel schermtijd op één dag te beperken is er naast de pionierstraining een terugkommoment drie weken later. Zo hopen we voldoende tijd te hebben voor inhoud en uitwisseling.

Wanneer?

Zaterdag 5 juni om 10:00 uur (inloop vanaf 9:45) tot uiterlijk 14:00

Zaterdag 26 juni om 10:00 uur (inloop vanaf 9:45 tot uiterlijk 12:00  

Waar?

Thuis, via een Zoom verbinding 

Voor wie?

Het pioniersteam, leden van de zendende kerk zijn welkom 

Kosten?

Een eigen bijdrage van € 10,= per persoon 

Programma 

Tijdens de training volg je een workshop over één van de vijf kernthema’s die centraal staan. De thema’s  gaan over belangrijke voorwaarden voor het draaien van je pioniersplek. 

  1. Missie – over motivatie om te pionieren, om vanuit geloof blijvend gedreven te zijn 
  2. Teamcultuur – over teamsamenstelling en -functioneren, om een stevige basis voor community te vormen 
  3. Verbinding lokale kerk – over samenwerking, om te werken aan een goede kerkelijke inbedding
  4. Geld – over passende inkomsten en uitgaven, om op lange termijn te kunnen blijven bestaan
  5. Communicatie – over krachtige boodschappen en juiste kanalen deze te vertellen, om zichtbaar te zijn

Vooraf, bij aanmelding kun je je voor één van deze kernthema’s inschrijven. 

Hiernaast vertelt een aantal mede pioniers hun ervaringen en lessen van de afgelopen periode en verzorgt Marloes Meijer (pionierspastor) de viering. Ook is er tijdens het programma ruimte om met andere teams in gesprek te gaan. 

Meer informatie over de invulling van het programma volgt later.

Terugkommoment

Tijdens de pionierstraining krijg je een opdracht om met je team aan te werken. Op 26 juni (ochtend) is er een terugkommoment. Het is belangrijk dat de opdracht dan af is. Reserveer dus naast 5 en 26 juni ook teamtijd om met elkaar aan de opdracht te werken. Op het terugkommoment ga je dus opnieuw, onder leiding van de kernthema specialist, aan de slag met het gekozen kernthema. 

Aanmelding

De pionierstraining is een teamtraining. Ook al lukt het niet om de training samen op één locatie te volgen, het blijft belangrijk dat teams zich als geheel aanmelden. Doe dat voor hetzelfde thema. Zo haal je er het maximale uit. 

Zorg ervoor dat bij aanmelding elk teamlid eigen contactgegevens invult, zodat iedereen straks deelnamelinks en verdere informatie in de eigen mailbox ontvangt. De inschrijving staat tot 24 mei geopend.

Via onderstaande link kun je je aanmelden voor deze pionierstraining: 

https://www.aanmelder.nl/124783

Quote van deelnemer:

“Het is waardevol samen met het team na te denken over het kernthema en ervaringen van andere teams daarbij horen. Het samen “één lichaam” voelen, ondanks de soms grote verschillen.”

Groep op het gras

Quotes van deelnemers:

“Zoveel verschillende mensen. Zoveel verschillende ideeën en initiatieven. Dat is geheel tegen de negatieve beeldvorming in van een naar binnen gerichte kerk.”

“Het gevoel dat we niet alleen op ons kleine eilandje aan het pionieren zijn. Daar heb ik veel aan gehad. En ook dat er vanuit de landelijke kerk echt belangstelling voor ons is, dat er met ons meegedacht wordt bij vragen.”

teamtraining-groep
Op het gras
Workshop in grote
workshop