Hoe pionier je vanuit een bedrijf?

Over ondernemerschap, gemeenschapsvorming en geloven verkennen

“Gooi het net eens uit aan de andere zijde”, zei Jezus tegen zijn leerlingen. In Nederland kennen we twee vormen van pionieren: de ‘worship first’ en de ‘serving first’ benadering (Michael Moynagh bespreekt de termen in zijn boek ‘Church for every context’). Maar wat als we het nu eens op een heel andere manier gaan doen via ‘business first’? Hans Euser deed er onderzoek naar, schreef er een rapport over én test het in de praktijk in de wijk Bloemhof Rotterdam. Hij inspireert je met zijn verhaal en helpt je nadenken over nieuwe, missionaire vormen van pionieren die ook nog eens corona-proof kunnen worden ingezet.

workshopgever: Hans Euser – directeur ICP (Intercultural Church Plants), pionierbegeleider en lid landelijk team pionieren

datum en tijd: donderdag 10 december om 9:30 uur

duur: 1,5 uur

maximaal aantal deelnemers: 20

voorbereiding: Lees ter voorbereiding het rapport ‘Ondernemend kerkzijn‘ door. Lukt het niet om het hele rapport te lezen, beperk je dan tot de samenvatting aan het begin van het rapport.

platform: Zoom

aanmelding: Meld je aan tot maximaal drie dagen voor aanvang van de workshop. Dit kan door je naam en de workshoptitel(s) te sturen naar pionieren@protestantsekerk.nl.