Boekentips Luisteren

DekunstvanhetluisterenDe kunst van het luisteren, Michael P. Nichols
ISBN 9789080688360

Dit boek gaat over goed luisteren. Michael P. Nichols besteedt onder meer aandacht aan onze behoeft om gehoord te worden, aan redenen waarom mensen soms niet luisteren en aan mogelijkheiden om elkaar beter te bereiken.
Een boek met veel praktijkvoorbeelden, dat zijn nut zal bewijzen in de privésfeer én in de hulpverlening en het pastoraat.

GodverstaanGod verstaan, Dallas Willard
ISBN 9789077992005

Veel mensen verlangen ernaar om Gods stem te verstaan, maar vinden het lastig om te herkennen hoe God spreekt. Dallas Willard laat overtuigend zien dat het spreken van God veel natuurlijker en dichterbij is dan wij vaak denken. Met sprekende (bijbelse) voorbeelden illustreert hij hoe God met ons – heel persoonlijk – in gesprek gaat en hoe we Zijn zachte stille stem kunnen verstaan. Een indrukwekkend boek dat aanmoedigt om te leren luisteren.Gods stem verstaan en zijn wil kennen is niet bestemd voor een kleine groep bijzondere mensen, maar het voorrecht van ieder kind van God. Dallas Willard laat zien hoe Gods stem herkend kan worden, zoals vrienden elkaars stemmen herkennen, of een kind de stem van zijn vader of moeder.

BasisboekluisterenensprekenBasisboek luisteren & spreken, Harry van de Pol
ISBN 9789081616720

Harry van de Pol is trainer en coach.Gebaseerd op praktische ervaring en wetenschappelijk onderzoek naar wat helpt in gesprekken, beantwoord hij onder andere de volgende vragen. Waarom lukt het vaak niet om een ander te helpen? Wat bepaalt het effect van een gesprek?Hoe luister en spreek je zo dat je een ander helpt? Wat bepaalt het effect van gesprekken? Dit doet hij aan de hand van veel herkenbare voorbeelden en oefeningen.

KleinegidsvoorchristelijkemeditatieKleine gids voor christelijke meditatie, Lex Boot
ISBN 9789023926481

‘Onthaasten’ is een woord waardoor steeds meer mensen, ook de jongere generaties, zich aangesproken voelen. Ook voor hen is meditatie een zinvolle manier om dichter bij de Bron van het bestaan te komen. Deze kleine gids voor christelijke meditatie bevat geen theoretische verhandelingen, maar houdt het praktisch: mediteren, hoe doe je dat? Dit zeer toegankelijke boekje telt veertien meditaties voor persoonlijk gebruik en in de groep en besteedt onder andere aandacht aan lectio divina, Taizé-, mantra-, icoon- en loopmeditatie en Centering Prayer.

Het ritme van de tijden, dagboek christelijke meditatie, Alberte van Ess & Lex Boot
ISBN 9789023928034

Dit boek wil een gids zijn als je christelijke meditatie een plek wilt geven in je leven. Ook biedt het een schat aan materiaal voor begeleiders van meditatiegroepen.Het boek biedt voor elke week een basismeditatie met geestelijke verstilling en daaraan voorafgaand een oefening om het lichaam te ontspannen. Na deze basismeditatie volgen verdiepings- en variatiemogelijkheden voor elke dag.

9200000051833318Handboek Christelijke Meditatie, Lex Boot (red)
ISBN 9789023920342

In deze overprikkelde tijd groeit de belangstelling voor meditatie in al haar vormen. Te midden van een bont aanbod legt de christelijke meditatieve beweging wereldwijd haar eigen accenten. Dit handboek brengt alles in kaart wat de lezer zou moeten weten over de meditatieve omgang met God.

Prophetic Dialogue, Stephan Bevans
ISBN 9781570759116

A collection of essays that demonstrates that to be effective in the twenty-first century, mission must be prophetic as it encounters other cultures and religious traditions. The autors address a primary challenge faced by Christians missioners today: How can they bring the Christian tradition to interact respectfully and effectively with members of other cultures and traditions from around the globe and still be prophetic?