Boekentips Bestendigen

TheleanstartupThe Lean Startup, Eric Ries
ISBN 9780670921607

De meeste beginnende bedrijven mislukken. Maar de meeste van die mislukkingen zijn te voorkomen. De Lean Startup is een nieuwe aanpak van business die over de hele wereld wordt toegepast. Het verandert de manier waarop bedrijven georganiseerd zijn en nieuwe producten geïntroduceerd worden. De Lean Startup gaat over leren wat je klanten écht willen. Het gaat over je visie blijven testen, aanpassen en toespitsen voordat het te laat is. De tijd is rijp om Lean te denken. Blijf nooit stilstaan en denk altijd vooruit.

BuisinessmodelgeneratieBusiness Model Generatie, Osterwalder & Pigneur
ISBN 9789013074086

Een handboek voor visionairs, game changers en uitdagers die verouderde bedrijfsmodellen op de schop willen nemen om de ondernemingen van de toekomst te ontwerpen. Voorbeelden van nieuwe ontwrichtende bedrijfsmodellen die het concurrentielandschap volledig veranderen zijn er inmiddels ruimschoots. Echter vaak worden ze nog niet begrepen.
Business Model Generatie beschrijft krachtige, eenvoudige en geteste hulpmiddelen waarmee u deze bedrijfsmodellen leert begrijpen, ontwerpen, en implementeren.

50verdienmodellen50 verdienmodellen, Jeanet Bathoorn
ISBN 9789058754400

Geen zin om werknemer te worden, maar wel om eigen baas te worden van een goed lopende onderneming die je een leuk inkomen oplevert maar ook de tijd om andere leuke dingen te doen? Neem dan dit boek door dat je helpt om je business doordacht op te zetten aan de hand van wel vijftig verdienmodellen: aanpakken om klanten voor jouw producten en diensten te interesseren en aan je te binden. Het boek – geschreven door twee business-experts met veel ervaring in begeleiding van hoogopgeleide ondernemers – begint over het waarom in plaats van over het wat: weet jij waarom je doet wat je doet?

ApkvoorondernemersAPK voor ondernemers, Sebastiaan Hooft
ISBN 9789047010890

Sebastiaan Hooft was een van de succesvolste ondernemers van Nederland, tot hij volledig crashte en bijna alles kwijtraakte. Hij raapte de brokstukken op en hervond zichzelf door te breken met zijn oude gewoontes. Hij nam zich voor om nooit meer in dezelfde val te trappen.
Gebaseerd op gesprekken met meer dan vijfhonderd ondernemers van over de hele wereld en op de analyse van zijn eigen crash kwam hij tot een simpel systeem om een succesvol bedrijf te bouwen zonder er zelf aan onderdoor te gaan.