Pionierstraining

Training voor heel je pioniersteam

Tijdens de tweedaagse pionierstrainingen ontmoeten pioniersteams uit heel Nederland elkaar. Er zijn workshops en vieringen, en er is ruimte voor gesprekken binnen je team en met anderen. Een mooie tijd voor inspiratie, leren en ontmoeting.

Kernthema’s

Je gaat met je team aan de slag met één van de acht kernthema’s. Dit zijn belangrijke onderwerpen binnen het pionieren:

Denk goed na welk thema op dit moment past bij jullie pioniersplek. Bespreek de uitdagingen waar je tegenaan loopt met je pionierbegeleider. Zij of hij kan je helpen het juiste kernthema te bepalen. Schrijf ook de vragen op waar je antwoorden op zoekt. Bij aanmelding voor de pionierstraining stuur je deze vragen mee en geef je aan welk kernthema je gaat volgen.

Bereid je goed voor op de training. Dat kan door een kort filmpje en/ of artikel te lezen over het gekozen kernthema. Deze zijn hier per thema te vinden. Op deze manier is er tijdens de training meer tijd voor interactie en jullie eigen vragen.

Quote van deelnemer:

“Het is waardevol samen met het team na te denken over het kernthema en ervaringen van andere teams daarbij horen. Het samen “één lichaam” voelen, ondanks de soms grote verschillen.”

Groep op het gras
Voor wie?

Voor alle pioniersteams met een samenwerkingsovereenkomst. De verwachting is dat pioniersteams minimaal één keer per jaar deelnemen met minimaal twee personen per team. Het complete pioniersteam is natuurlijk ook welkom. Denk aan twee tot circa zeven mensen, waaronder de voortrekker.

Wanneer?

Onder voorbehoud van (corona)maatregelen, staan er weer twee pionierstrainingen op de agenda.

  • Op vrijdag en zaterdag 21 en 22 januari 2022 is een pionierstraining, deze start vrijdag om 10:00 uur (inloop vanaf 9:30). Zaterdag voor 16:00 uur sluiten we deze gezamenlijk af.
  • Op vrijdag en zaterdag 25 en 26 maart 2022 is een pionierstraining, deze start vrijdag om 10:00 uur (inloop vanaf 9:30). Zaterdag voor 16:00 uur sluiten we deze gezamenlijk af.
Waar?

Als de (corona)maatregelen het toelaten zijn de komende pionierstrainingen in Soesterberg, Kontakt der Kontinenten.

Quotes van deelnemers:

“Zoveel verschillende mensen. Zoveel verschillende ideeën en initiatieven. Dat is geheel tegen de negatieve beeldvorming in van een naar binnen gerichte kerk.”

“Het gevoel dat we niet alleen op ons kleine eilandje aan het pionieren zijn. Daar heb ik veel aan gehad. En ook dat er vanuit de landelijke kerk echt belangstelling voor ons is, dat er met ons meegedacht wordt bij vragen.”

teamtraining-groep
Op het gras
Workshop in grote
workshop