Pionierstraining

Training voor heel je pioniersteam

De pionierstraining op zaterdag 3 oktober gaat door. Naar aanleiding van de nieuwe corona maatregelen en richtlijnen van de Protestantse Kerk is het programma wel aangepast. Het is niet langer mogelijk om de kernthema workshops op verschillende locaties te geven.

Daarom kun je zaterdag met je eigen pioniersteam online de training volgen. Dit doe je vanaf een zelfgekozen locatie bij jullie in de buurt. Maak het niet te ingewikkeld en denk vooral aan ruimtes die je gewend bent om te gebruiken. Een woonkamer is meestal geen optie, tenzij je met minder dan 3 mensen samenkomt. Zorg ervoor dat tenminste het onderstaande aanwezig is:

  • een internetverbinding
  • verbinding met zoom (volgt donderdag)
  • één laptop, beamer om te projecteren op een groot scherm en speakers óf individuele laptops en/ of telefoons (let op: gebruik dan wel oortjes)
  • kaars en lucifers
  • pen en papier
  • koffie, thee, koek en een lunch
Programma

We hebben een afgewisseld programma (PDF) samengesteld waarin volop ruimte is voor tijd met je eigen team. Verder volg je workshops over het gekozen kernthema en zijn er een aantal online programma onderdelen die we allemaal tegelijk volgen. Zo vieren we gezamenlijk en haakt Michael Moynagh aan (via zoom). 

De ervaring leert dat de pionierstraining een geweldige kans is om te groeien als team, ook al bieden we het in een geheel andere vorm aan dan we gewend zijn.

Kernthema’s

Je gaat met je team aan de slag met één van de acht kernthema’s. Dit zijn belangrijke onderwerpen binnen het pionieren:

Bereid je goed voor op de training. Dat kan door een kort filmpje en/ of artikel te lezen over het gekozen kernthema. Deze zijn hier per thema te vinden. Op deze manier is er tijdens de training meer tijd voor interactie en jullie eigen vragen.

Michael Moynagh

Tijdens de training gaan we in gesprek met Michael Moynagh. Maar wie is hij eigenlijk? Moynagh is lid van het Engelse Fresh Expressions team. Hij houdt zich vooral bezig met het samenbrengen van de lessen uit de theologie en praktijk van nieuwe vormen van kerk. Hij heeft meer dan tien boeken geschreven, waaronder ‘Church for Every Context’. Dit boek is de theologische onderlegger van de pioniersreis. Zie hier een samenvatting van het boek of een filmpje over de pioniersreis.

Quote van deelnemer:

“Het is waardevol samen met het team na te denken over het kernthema en ervaringen van andere teams daarbij horen. Het samen “één lichaam” voelen, ondanks de soms grote verschillen.”

Groep op het gras
Voor wie?

Voor alle pioniersteams met een samenwerkingsovereenkomst. De verwachting is dat pioniersteams minimaal één keer per jaar deelnemen met minimaal twee personen per team. Het complete pioniersteam is natuurlijk ook welkom. Denk aan twee tot circa zeven mensen, waaronder de voortrekker.

Wanneer?

Zaterdag 3 oktober, van 10:00 uur (inloop 9:30) tot 16:00 uur

Waar?

Op een zelfgekozen locatie, waar het mogelijk is 1,5 meter afstand te houden. Een woonkamer is geen optie, tenzij je met minder dan 3 mensen samenkomt.

Link

https://zoom.us/j/96775275030?pwd=LzhrRnQ1L2pUUzh6TzVYYVAvc0F6dz09

Klik hier voor het programma

Aanmelden

Voor de pionierstraining in oktober kon je je aanmelden tot 20 september 2020.

Quotes van deelnemers:

“Zoveel verschillende mensen. Zoveel verschillende ideeën en initiatieven. Dat is geheel tegen de negatieve beeldvorming in van een naar binnen gerichte kerk.”

“Het gevoel dat we niet alleen op ons kleine eilandje aan het pionieren zijn. Daar heb ik veel aan gehad. En ook dat er vanuit de landelijke kerk echt belangstelling voor ons is, dat er met ons meegedacht wordt bij vragen.”

teamtraining-groep
Op het gras
Workshop in grote
workshop