Pionierstraining

Tweedaagse training voor heel je pioniersteam

Tijdens de tweedaagse pionierstrainingen ontmoeten pioniersteams uit heel Nederland elkaar. Er zijn workshops en vieringen, en er is ruimte voor gesprekken binnen je team en met anderen. Een mooie tijd voor inspiratie, leren en ontmoeting.

LET OP: In 2020 zijn twee pionierstrainingen geannuleerd door maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Op dit moment werken we hard aan een vervanging van deze trainingen in het najaar. Onderstaande informatie betreft fysieke bijeenkomsten. Hopelijk is dat in 2021 weer mogelijk.

Vrijdagprogramma

Op vrijdag ga je met je team aan de slag met één van de acht kernthema’s of het uitstroomprofiel zelfstandig kerkzijn. Dit zijn belangrijke onderwerpen binnen het pionieren:

Denk goed na welk thema op dit moment past bij jullie pioniersplek. Bespreek de uitdagingen waar je tegenaan loopt met je pionierbegeleider. Zij of hij kan je helpen het juiste kernthema te bepalen. Schrijf ook de vragen op waar je antwoorden op zoekt. Bij aanmelding voor de pionierstraining stuur je deze vragen mee en geef je aan welk kernthema je gaat volgen.

Bereid je goed voor op de training. Dat kan door een kort filmpje en/ of artikel te lezen over het gekozen kernthema. Op deze manier is er tijdens de training meer tijd voor interactie en jullie eigen vragen.

Zaterdagprogramma

Voor alle pionierstrainingen in 2020 is het zaterdagprogramma bekend. Je kan nu dus al zien welk programma het best bij jullie pioniersplek aansluit. De kans is zo ook groter dat je medepioniers met raakvlakken ontmoet. Kies dus niet alleen voor de beste datum, maar ook voor het meest interessante programma. Mis je belangrijke thema’s in het programma, laat dat dan weten. Met jouw suggesties kunnen we de popup workshops in het programma vullen.

Tijdens alle pionierstrainingen kun je naast dit gevarieerde programma, ook aan het werk met je eigen team of in gesprek met andere teams gaan. We sluiten op zaterdag rond 16:30 uur het programma gezamenlijk af.

We gaan ervan uit dat je er van het begin tot het einde bij bent. Laat het de organisatie weten als je redenen hebt om eerder te vertrekken.

Quote van deelnemer:

“Het is waardevol samen met het team na te denken over het kernthema en ervaringen van andere teams daarbij horen. Het samen “één lichaam” voelen, ondanks de soms grote verschillen.”

Groep op het gras

Voor wie?

Drie keer per jaar zijn er pionierstrainingen voor alle teams met een samenwerkingsovereenkomst. De verwachting is dat alle pioniersteams minimaal één keer per jaar deelnemen met minimaal twee personen per team. Het complete pioniersteam is natuurlijk ook welkom. Denk aan twee tot circa zeven mensen, waaronder de voortrekker.

Wanneer?
  • GEANNULEERD 12 en 13 juni 2020
  • GEANNULEERD 2 en 3 oktober 2020

De training start vrijdag om 9:00 uur en is op zaterdag rond 16:30 uur afgelopen. Ben je er alleen zaterdag? Zorg dan dat je er on 9:30 bent (inloop vanaf 9:00 uur).

Waar?

We zijn te gast in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Dit hotel is ontstaan uit een initiatief van katholieke missiepaters. Ook een voormalig klooster is onderdeel van het complex.

Kosten?

De kosten zijn circa € 200,- per persoon en die worden grotendeels gedragen door de Protestantse Kerk. De eigen bijdrage is € 55,00 per persoon per training. Het eten en de overnachting zijn hierbij inbegrepen.

Aanmelden

Voor de pionierstraining in oktober kun je je aanmelden via onderstaande link. Geef je voor …  aanstaande op.

www.aanmelder.nl/

Dit aanbod past binnen de voorwaarden voor het PE Studieverlof onder eigen regie van de Protestantse Kerk.  U kunt voor deze studieactiviteit 9 studiebelastingsuren (SBU) opvoeren in uw persoonlijke portfolio.

Quotes van deelnemers:

“Zoveel verschillende mensen. Zoveel verschillende ideeën en initiatieven. Dat is geheel tegen de negatieve beeldvorming in van een naar binnen gerichte kerk.”

“Het gevoel dat we niet alleen op ons kleine eilandje aan het pionieren zijn. Daar heb ik veel aan gehad. En ook dat er vanuit de landelijke kerk echt belangstelling voor ons is, dat er met ons meegedacht wordt bij vragen.”

teamtraining-groep

Op het gras

Workshop in grote

workshop