Pionierstraining 2022

Training voor heel je pioniersteam

Tijdens de pionierstrainingen ontmoeten pioniersteams uit heel Nederland elkaar. Er is ruimte voor gesprekken binnen je team en met anderen. Een mooie tijd voor inspiratie, leren en ontmoeting.

Programma

In 2021 hebben we samen met de kernthema-eigenaren alle inhoud van pionieren opnieuw doordacht, beschreven en aangevuld. Dit alles gaat het fundament vormen van de pionierstrainingen, maar ook van de pionierbegeleiding en de website.

In de ochtend neem Gert-Jan Roest (pionier en theoloog) jullie mee in het inspirerende verhaal van hoe God de wereld aan het vernieuwen is en hoe je als pioniersplek mee kunt doen in deze vernieuwingsbeweging. Ook geeft hij aandacht aan de samenhang tussen de thema’s van de pioniersreis en de reis-ondersteunende thema’s. In groepsgesprekken reflecteren we op het belang van dit grotere verhaal en de kernthema’s voor de eigen context.

Tijdens de dag kiezen jullie met welke kernthema’s je in het middagprogramma aan de slag gaat. Er zullen workshops zijn rond de thema’s van de pioniersreis en rond  ‘ondersteunende thema’s’ (o.a. financiële duurzaamheid en gedeeld leiderschap). Er zijn twee workshoprondes waar je met je team aan deelneemt. 

Kernthema-eigenaren delen kennis met jullie, geven inzicht in de mogelijke valkuilen en delen best practises. Tenslotte passen jullie dit toe op jullie eigen context en bepalen concrete acties om mee aan de slag te gaan. 

Naast een inhoudelijk programma is er ook voldoende ruimte om andere pioniers te ontmoeten bij de viering, de lunch en de afsluitende borrel!

Aanmelden

We zijn heel blij dat we jullie uit kunnen nodigen voor nieuwe fysieke pionierstrainingen. Na een periode van online contact kijken we er naar uit jullie weer echt te kunnen ontmoeten!  Onderstaande link kun je gebruiken om je aan te melden voor de pionierstraining:

https://www.aanmelder.nl/129212/subscribe

Quote van deelnemer:

“Het is waardevol samen met het team na te denken over het kernthema en ervaringen van andere teams daarbij horen. Het samen “één lichaam” voelen, ondanks de soms grote verschillen.”

Groep op het gras
Voor wie?

Voor alle pioniersteams met een samenwerkingsovereenkomst. De pionierstraining is een teamtraining. Meld je daarom met je hele team aan voor één van de dagen. De verwachting is dat pioniersteams minimaal één keer per jaar deelnemen.

Wanneer?

Let op, in oktober 2022 is er 1 eendaagse pionierstraining. We hebben gekozen voor een pionierstraining van één dag, zodat in korte tijd de meeste pioniersteams een training kunnen volgen. Ook kunnen we hierdoor met wat kleinere groepen werken.

  • zaterdag 1 oktober 2022: start om 10:00 uur (inloop vanaf 09.30 uur) tot uiterlijk 17.00 uur
Waar?

De pionierstraining in oktober is in Utrecht, Landelijk dienstencentrum Protestantse Kerk (Joseph Haydnlaan 2a).

Kosten

De kosten van de pionierstraining zijn €10 euro. Dit zijn administratiekosten. Deze kun je bij aanmelding betalen (bij eventuele afmelding kunnen we deze niet terugstorten). 

Quotes van deelnemers:

“Zoveel verschillende mensen. Zoveel verschillende ideeën en initiatieven. Dat is geheel tegen de negatieve beeldvorming in van een naar binnen gerichte kerk.”

“Het gevoel dat we niet alleen op ons kleine eilandje aan het pionieren zijn. Daar heb ik veel aan gehad. En ook dat er vanuit de landelijke kerk echt belangstelling voor ons is, dat er met ons meegedacht wordt bij vragen.”

teamtraining-groep
Op het gras
Workshop in grote
workshop