Geloven verkennen

Ontdekken wat geloven inhoudt in het leven van alledag

Vroeg of laat komt tijdens de pioniersreis God ter sprake. We nodigen mensen vrijblijvend uit om te verkennen wat het christelijk geloof kan betekenen in het leven van alledag. Dat noemen we ‘geloven verkennen’. Maar wat bedoelen we dan? En hoe doe je dat? 

Geloven is meer dan het bekend zijn met bepaalde informatie over God en Jezus. Geloven is een werkwoord en raakt aan alle aspecten van het leven. 

En geloven leidt tot navolging. Jezus volgen gaat over goedheid, genade, barmhartigheid en je vijanden liefhebben. 

Het is goed om te beseffen dat je als pioniersteam een voorbeeldfunctie hebt. Bezoekers kijken naar jullie om te zien wat geloven in het leven betekent. Past wat je zegt ook bij wat je doet? Dat betekent niet dat je een supergelovige moet zijn om te pionieren. Maar wel dat je transparant leeft, met vallen en opstaan achter Jezus aan.

Bij geloven verkennen gaat het erom ‘vrijblijvend uitnodigend’ te zijn. Drammen is uit den boze. De uitdaging is om mensen uit te nodigen om geloven te verkennen, zonder dat dat een voorwaarde wordt om betrokken te kunnen zijn bij de pioniersplek. 

Als je het Christelijk geloof gaat verkennen doe je dat met een vorm die bij de deelnemers past. Als je geloven verkent met mensen in een verzorgingstehuis zullen er eerder gesprekken plaatsvinden die te maken hebben met leven en dood. Op een monastieke plek kies je voor meditatie en stilte.

Als er mensen zijn met interesse in het christelijk geloof, wat heeft jullie pioniersplek hen dan te bieden? En hoe beginnen jullie als je met mensen geloven gaat verkennen?

Boekentips Geloven verkennen

Onversneden Christendom, C.S. Lewis ISBN 9789043526548 Een curieus boek. Een Engelse wetenschapsman (1898-1963) leert later in zijn leven de betekenis kennen van het christelijk geloof. Hij wordt …
Lees verder

Geloofsleven verkennen

Ontdekken wat geloven inhoudt in het leven van alledag Tijdens de pioniersreis komt vroeg of laat God ter sprake. We nodigen mensen vrijblijvend uit om te …
Lees verder

Video: Geloven verkennen

Bert Roor over blokkades en groei in het praten over geloof Het kan spannend zijn met mensen over het geloof te praten. In dit filmpje gaat …
Lees verder

No post found!