Brochure pionieren

Ontdek in vijftien minuten of pionieren iets voor u of uw kerk kan zijn

Cover brochureVanaf 2010 heeft de Protestantse Kerk ruimte en steun gegeven aan pioniersplekken. Er is een beweging ontstaan: ruim honderd initiatieven zijn al van start gegaan. De afgelopen jaren is er veel geleerd, door pioniers en door de landelijke kerk. Daarom zijn er dingen veranderd in de steun aan pioniersplekken. Deze nieuwe informatie is te vinden in de vernieuwde brochure.

De brochure ‘Pionieren vanuit de Protestantse Kerk in Nederland’ is bedoeld voor enthousiastelingen, kerkenraadsleden en predikanten die zich willen oriënteren op pionieren. De brochure bevat tips voor de eerste stappen, praktijkverhalen en informatie over steun (ook financieel). De geleerde lessen zijn op een rij gezet in het rapport ‘Op hoop van zegen‘ uit 2017.

20170801 Margrietha Reinders Pionieren

De papieren brochure

De nieuwe brochure over pionieren is kosteloos aan te vragen via de webwinkel van de Protestantse Kerk.

De Protestantse Kerk helpt u graag op weg als u wilt ontdekken of pionieren wat voor u is. Wilt u zich oriënteren op het starten van een pioniersplek of advies bij de voorbereidingen? Mail dan naar Erik Verwoerd (startbegeleider) of bel naar (030) 880 1880. Ook met andere vragen en opmerkingen kunt u altijd mailen of bellen.

Brochure downloaden

Het is ook mogelijk de brochure over pionieren als PDF te downloaden. Dan kunt u direct kennismaken met de praktijkverhalen en de steun die de Protestantse Kerk biedt. Er is ook een Engelse vertaling (PDF) van de brochure beschikbaar.