Nieuw projectleider pionieren

Vanaf 1 mei 2019 is Erik Verwoerd projectleider pionieren. Hij neemt het stokje over van Martijn Vellekoop. Martijn blijft coördinator Missionair Werk bij de Protestantse Kerk. Wij stelden Erik drie vragen.

Wat deed je tot nu toe aan pionieren?

“Ik begon ooit als pionier bij Perron 61 in Zoetermeer, dat heb ik zeven jaar gedaan. Sinds 2015 ben ik betrokken bij pionieren vanuit de Protestantse Kerk, vooral bij de werving en startbegeleiding van pioniersplekken. De afgelopen jaren begeleidde ik tientallen pioniersplekken bij hun start. Daarnaast gaf ik workshops over hoe je als pioniersplek een netwerk ontwikkelt. En al enige jaren ben ik onderdeel van het kernteam pionieren. Hier ontwikkelen we het beleid over pionieren. ”

Waarom ben je enthousiast over pionieren?

“In mijn nieuwe rol kan ik mijn steentje bijdragen aan de beweging van pioniersplekken. Ik ben enthousiast over pionieren, omdat we actief zoeken naar hoe we het evangelie en onze context weer met elkaar kunnen verbinden. En hoe we als kerk meer zichtbaar en relevant kunnen zijn in onze eigen omgeving. Hierbij komen we voor nieuwe vraagstukken en uitdagingen te staan. Ik wil mijn kwaliteiten als organisator, presentator, creatief denker en procesbegeleider hiervoor graag inzetten.”

Kun je iets over jou als persoon vertellen?

“Ik ben 34 jaar en ik woon in Bodegraven. Mijn vrije tijd vul ik met hardlopen, reizen, steden en musea bezoeken, lezen en films kijken. Ook ben ik graag buiten om te wandelen of te skaten. Verder was ik gymdocent op een middelbare school en studeerde ik theologie.”

Meer weten? Bel 030 880 1880 of mail naar info@protestantsekerk.nl.