‘De pioniersplek van…’ (4)

Hoe pioniert Rakaan in tijden van corona?

In deze wekelijkse rubriek vertellen we hoe verschillende pioniers omgaan met de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze week Daar al-Nour met Rakaan.

Hoe gaat het met je?

Met mij gaat het goed. Ik ben pionier van Daar al-Nour in Leerdam. Daar al-Nour is een pioniersplek voor Arabischtaligen en betekent ‘Huis van Licht’. Wij werken samen met de Christelijke Gereformeerde Kerk Leerdam en de Hervormde Gemeente wijk Centrum en wijk Oost. Wij doen Bijbelstudie in het Nederlands en in het Arabisch. Ook organiseren wij maaltijden.

Wat is de impact (van de maatregelen om corona te bestrijden) op je pioniersplek?

Het zijn bijzondere tijden. Er zijn problemen, er is verdriet vanwege ziekte en overlijden.We kunnen nu natuurlijk niet meer bij elkaar komen. Geen maaltijden, geen thuisbezoek.

Hoe ga je daarmee om? Hoe ziet een dag pionieren er nu uit? 

Het werk gaat door, maar op een andere manier. Er is nu veel telefonisch contact met deelnemers. Ook doen we Bijbelstudie via whatsapp. Ik maak een video in het Arabisch en het Nederlands en daarvan stuur ik de link rond via een appje. Als we elkaar daarna bellen, hebben we goede gesprekken. Met ons kernteam van acht personen vergaderen we tegenwoordig online. Dat gaat prima.

Daar al-Nour in Leerdam, bron: www.evangelie-moslims.nl

Heeft deze (corona)crisis ook iets nieuws opgeleverd?  

Deze tijd biedt nieuwe mogelijkheden. Er is nu meer rust en meer tijd. Er is meer gelegenheid om de Bijbel te lezen en te bidden. Ik doe dan ook nieuwe ontdekkingen als ik de Bijbel lees. Bijvoorbeeld in Openbaring 11, over de terugkomst van de Heer.

Dat is ook wat ik andere pioniers zou willen aanraden: Steek meer tijd in het lezen van de Bijbel en in gebed. Vraag om de leiding van God in deze omstandigheden. En deel met elkaar wat je ontdekt!