‘De pioniersplek van…’ (3)

Hoe pioniert Margrietha Reinders in tijden van corona?

In deze wekelijkse rubriek vertellen we hoe verschillende pioniers omgaan met de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze week Betondorp bloeit met Margrietha Reinders.

Hoe gaat het met je?

Naar omstandigheden gaat het goed! Na het ingaan van de lockdown zijn we als team meteen gaan inventariseren wat we kunnen doen voor de meest getroffen mensen in Betondorp. Dat gaf me uiteindelijk veel voldoening en maakte me na een hectische start enorm enthousiast!

Wat is de impact (van de maatregelen om corona te bestrijden) op je pioniersplek

Er kwam ineens enorm veel op ons af! Wat kunnen we doen in deze situatie? Maar al snel werd het duidelijk: we besloten een telefooncirkel te beginnen. Zo brachten we in kaart welke mensen plotseling in een isolement terecht kwamen. We hadden al contact met mensen uit de buurt die iets wilden doen. Liesbeth besloot te gaan koken voor mensen die niet meer naar de buurtmaaltijden konden gaan  Zij is écht een buurtmens, een goede kameraad. Al zit ze niet bij ons in het pioniersteam. We besloten samen te werken en elkaar te helpen.

Hoe ga je daarmee om? Hoe ziet een dag pionieren er nu uit?

Ieder van ons team probeerde contact te houden met een aantal geïsoleerde mensen. Een vrijwilliger uit de buurt maakte flyers voor ons om bekendheid te geven aan de nieuwe initiatieven. We verspreidden onze telefoonnummers. Zodoende hebben we nu contact met meerdere mensen die we voorheen niet kenden. Liesbeth en ik gingen ook maaltijden rondbrengen. Daarnaast stuurden we ook handgeschreven paasgroeten en ook hier stond ons telefoonnummer op. Mensen kregen ook een kleine attentie in de bus.

De afgelopen dagen zocht ik zoveel mogelijk mensen op. Samen met buurtbewoners vierden we de verjaardag van een bejaarde mevrouw en gingen we naar de begrafenis van een jongen uit de buurt. De lijst met namen, telefoonnummers en adressen is zo langzaam gegroeid.

Heeft deze (corona)crisis ook iets nieuws opgebracht?

De crisis heeft heel veel opgeleverd aan nieuwe contacten, nieuwe vriendschap en nauwe banden met heel veel mensen die wij daarvoor nog niet kenden. We willen graag deze banden versterken!