Simply the Story

Driedaagse training voor pioniers over ‘storytelling’


Zo ́n 80% van de wereldbevolking kan niet lezen of schrijven of geeft er niet de voorkeur aan als methode om te leren. Deze mensen onthouden en begrijpen nieuwe informatie beter wanneer dit in verhaalvorm tot hen komt. Het is niet voor niets dat Jezus veelal verhalen vertelde om zijn boodschap duidelijk te maken. Bovendien, 75% van de Bijbel is in verhaalvorm geschreven.

Toch zijn veel Bijbelstudiemethoden op gedrukte letters gericht. Simply the Story (STS) is een volledig mondelinge methode om een Bijbelverhaal te horen, te bestuderen en vervolgens toe te passen in je eigen leven.

Basistraining (3 dagen)

In deze 19-urige training leer je:

  • Bijbelverhalen nauwkeurig en boeiend te vertellen
  • je publiek zelf ontdekkingen te laten doen in het Bijbelverhaal door het stellen van vragen (en ook jezelf daarbij te laten verrassen)
  • met elkaar te bespreken wat zo’n Bijbelverhaal ons vandaag de dag te zeggen heeft

Zoals je ziet is het een intensieve training, maar juist door veel te oefenen met het zelf vertellen van Bijbelverhalen, krijg je STS steeds beter onder de knie.

Voor meer informatie: www.simplythestory.nl

Wanneer?

  • donderdag 23 april, 15:00 uur tot 21:00 uur
  • vrijdag 24 april, 8:30 uur tot 17:00 uur
  • zaterdag 25 april, 8:30 uur tot 17:00 uur
Waar?

Op donderdag en vrijdag vindt de training plaats op het landelijk dienstencentrum van de Protestantse Kerk (Joseph Haydnlaan 2a, Utrecht). Op zaterdag ‘Bij Bosshardt’ (Marco Pololaan 115, Utrecht).

Kosten

De kosten zijn 80 euro per persoon. Maaltijden zijn hierbij inbegrepen (op donderdag diner en op vrijdag en zaterdag lunch). Ook zorgen we voor koffie en thee.

Aanmelden

Voor de training Simply the Story kun je je aanmelden via onderstaande link. Geef je voor 10 april aanstaande op. Er zijn een beperkt aantal plaatsen.

Via deze link kun je je aanmelden: www.aanmelder.nl/114934

Let op : bij afmelding tot 10 april a.s. krijg je het deelnamegeld terug minus annuleringskosten van €6,05 p.p. Meld je je af vanaf 10 april tot 23 april dan krijg je een bedrag van €40,- terug gestort.