Pionierstraining

Tweedaagse training voor heel je pioniersteam

Tijdens de tweedaagse pionierstrainingen ontmoeten pioniersteams uit heel Nederland elkaar. Er zijn workshops en vieringen, en er is ruimte voor gesprekken binnen je team en met anderen. Een mooie tijd voor inspiratie, leren en ontmoeting.

Op vrijdag staan de acht kernthema’s van de leergemeenschap centraal. Als team bepaal je per training met welk thema je aan de slag gaat. Overleg daarover vooraf met je pionierbegeleider. Op zaterdag is het programma meer open, waarbij we op vrijdag op zoek gaan naar actuele vragen en verhalen en deze op zaterdag in de workshopronde aan bod laten komen. Daarnaast staat er één actueel thema centraal, deze zal in de uitnodiging en in de besloten Facebookgroep worden aangekondigd.

Dit zijn de kernthema’s die op vrijdag centraal staan:

Groep op het gras

Voor wie?

Twee keer per jaar zijn er pionierstrainingen voor alle teams met een samenwerkingsovereenkomst. De verwachting is dat alle pioniersteams minimaal één keer per jaar deelnemen met minimaal twee personen per team. Het complete pioniersteam is natuurlijk ook welkom. Denk aan twee tot circa zeven mensen, waaronder de voortrekker.

Wanneer?

De data van de pionierstraining vind je in de agenda. De training start vrijdag om 9:00 uur en is op zaterdag rond 17:00 uur afgelopen.

Waar?

We zijn te gast in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg. Dit hotel is ontstaan uit een initiatief van katholieke missiepaters. Ook een voormalig klooster is onderdeel van het complex.

Kosten?

De kosten zijn circa € 200,- per persoon en die worden grotendeels gedragen door de Protestantse Kerk. De eigen bijdrage is € 50,- per persoon per training. Het eten en de overnachting zijn hierbij inbegrepen.

teamtraining-groep

Op het gras

Workshop in grote

workshop