Brochure pionieren

Ontdek in vijftien minuten of pionieren iets voor u of uw kerk kan zijn

Acht jaar geleden is de Protestantse Kerk begonnen met het mogelijk maken van pioniersplekken. De laatste jaren is een beweging van pioniers ontstaan: ruim honderd initiatieven zijn al van start gegaan, en nog elke maand gaan er nieuwe van start. Er is de afgelopen jaren veel geleerd, door pioniersplekken en door de landelijke kerk. Daarom zijn er dingen veranderd in de inhoudelijke en financiële steun voor pioniersplekken. Deze nieuwe informatie is te vinden in de vernieuwde brochure.

De brochure ‘Pionieren vanuit de Protestantse Kerk in Nederland’, is bedoeld voor enthousiastelingen, kerkenraadsleden en predikanten die zich willen oriënteren op pionieren. Deze gaat onder meer over de eerste stappen, over de ondersteuning (ook financieel) en over de rol van de kerkenraad.

20170801 Margrietha Reinders Pionieren

De papieren brochure

De brochure met nieuwe informatie en inspirerende praktijkvoorbeelden is gratis op te vragen. Vraag de brochure kosteloos aan via de webwinkel van de Protestantse Kerk.

De Protestantse Kerk helpt u graag op weg als u wilt ontdekken of pionieren wat voor u is. Wilt u zich oriënteren op het starten van een pioniersplek of advies bij de voorbereidingen? Mail dan naar Erik Verwoerd (startbegeleider) of bel naar (030) 880 1880. Ook voor andere vragen en opmerkingen kunt u altijd mailen of bellen.

Brochure downloaden

Het is ook mogelijk de brochure als PDF te downloaden. Dan kunt u direct kennismaken met enkele praktijkverhalen en de steun die de Protestantse Kerk biedt.